Algemeen

Cookie-box

Wilt u iemand of uzelf verwennen? Vanaf nu te bestellen: Heerlijk zelfgemaakte koeken in een brievenbus pakketje. Deze kunt u bestellen en kan bij u bezorgd worden of u kunt ze bij ons in Den witten haen ophalen.

Bestellen? Bel naar 06-21645782 of u kunt mailen naar denwittenhaen@philadelphia.nl

Hoe gaat het met?

De afgelopen jaren heeft de 25-jarige Kelvin zich flink ontwikkeld in zijn werk. Op praktijkschool De Sprong in Sliedrecht koos hij voor de richting horeca en al snel bleek dat dit goed bij hem paste. Hij is sociaal, altijd in een goed humeur en leert ondanks zijn ADHD makkelijk en snel. Ondertussen is hij zover dat hij doorgestroomd is naar een betaalde baan en hij heeft een vast contract bij de Pannenkoe in Ridderkerk.

Horeca past bij mij. Kelvin is een vlotte prater en hij weet ook precies te vertellen hoe zijn loopbaan is verlopen. ‘Toen ik op de praktijkschool begon, bleek dat ik een achterstand had opgelopen op de vorige school. Dat was een MBO-opleiding die ik niet af heb gemaakt. Ik had het er niet naar mijn zin en werd ook gepest en dat had invloed op mijn leren. Daarom ben ik op de praktijkschool in het derde jaar opnieuw gestart. Uit een test kwam dat de horeca bij mij past en na twee weken stage in de horeca, ging ik aan de slag. Op deze school was de begeleiding goed. Zeker ook met mijn ADHD werd ik niet belemmerd in het leren en ik haalde mijn diploma.

Leren en werkervaring opdoen. Tijdens mijn praktijkopleiding had ik twee keer stage gelopen bij Pannenkoekenhuis Oosterpark in Ridderkerk. Als kind kwam ik hier al vaak met mijn ouders dus ik kende de eigenaren goed. Nadat ik mijn diploma had gehaald, ben ik bij Den Witten Haen in Dordrecht aan de slag gegaan. Daar volgde ik het Leerwerktraject ‘bediening en keuken’. Je doet dan ervaring op in de praktijk en krijgt daarnaast theorielessen. In 2,5 jaar heb ik het traject afgerond en had ik weer een mooi certificaat ‘keukenvaardigheden’ behaald.

Begeleiding naar werk. Ik wilde graag verder, meer leren en nieuwe uitdagingen hebben. Via mijn jobcoach ben ik het ‘naar werk traject’ gaan doen. Je krijgt dan allerlei trainingen en begeleiding naar een betaalde baan. Ik moest daarvoor ook een sollicitatietraining doen en brieven schrijven. Ik heb toen de eigenaar van Pannenkoekenhuis Oosterpark uitgenodigd om te kijken wat mogelijk was. Ik kende ze goed en het leek mij leuk om bij hen te werken. Ik kon daar proefdraaien voor twee dagen in de week. En dat werden uiteindelijk 32 uren per week. Ik kreeg een contract voor een half jaar en dat werd na het half jaar weer verlengd. Ik werkte in de bediening en ook in de keuken. Als ik iets lastig vond dan hielpen ze mij om het op te lossen.

’Omgaan met veranderingen. Kelvin gaat verder: ‘In april 2018 stopten de eigenaren Leon en Milou met Pannenkoekenhuis Oosterpark. Het werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en het kreeg een nieuwe naam ‘Pannenkoe’. Dit was wel een lastige tijd. Je krijgt een andere baas en andere collega’s. Maar ik bleef positief. De nieuwe eigenaar heet Ewout. Ik moest in het begin even wennen maar we hadden wel gelijk een goede klik. En ik sta open voor uitdagingen! Van Ewout heb ik heel veel geleerd. Bij de vorige eigenaren werd ik vaak geholpen met het oplossen van een probleem. Bijvoorbeeld als een gast in het restaurant een moeilijke vraag had, werd ik altijd geholpen om het op te lossen. Maar Ewout heeft mij gestimuleerd om veel zelfstandig te doen en zelf dingen op te lossen. Ik ben erg trots dat het zo goed gaat. Als het nodig is krijg ik ondersteuning en ook bij mijn jobcoach kan ik terecht met vragen.

’Van proberen kun je leren. Ewout vindt het bewonderenswaardig hoe Kelvin zich ontwikkeld heeft: ‘Toen ik de zaak overnam vond ik het geweldig om te zien hoe open Kelvin erin stond. Natuurlijk is het altijd even aftasten als er veranderingen zijn, maar Kelvin ging er gewoon voor, in woorden en daden, ondanks dat hij ook even moest wennen. Voorheen had ik ervaring in het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die ervaringen waren iets minder positief, maar het werken met Kelvin zorgde ervoor dat mijn ogen weer werden geopend en dit bracht een hele positieve ervaring. Ik geef hem altijd mee dat je van proberen kunt leren en dat geldt ook voor mij. Ik heb hier ook weer van geleerd en zie dat als je open staat, mensen kansen geeft en stimuleert, zij groeien en als volwaardig werknemer mee kunnen doen in de maatschappij. Ik ben trots op Kelvin en blij dat hij onderdeel is van ons team.

’Iemand de tools bieden. Jobcoach Monique is trots op wat Kelvin nu heeft bereikt: ‘Hij is iemand die doorzet en stapt overal zelf op af. Met lef, doorzetten en geduld is hem veel gelukt. Kelvin heeft verschillende jobcoaches gehad. Die wisselingen waren niet altijd makkelijk maar hij heeft er wel van geleerd en was blij dat hij op iemand terug kon vallen. Het gaat erom dat je iemand de ruimte geeft om te ontdekken en zelf te leren met een gerichte ondersteuning op bepaalde vraagstukken. Het is niet de bedoeling dat wij zaken overnemen, maar iemand juist de tools bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen op werkgebied. Kelvin heeft bijvoorbeeld geleerd hoe hij de knop om kan zetten als dingen even tegenzitten. Hoe je dan positief blijft en focust op waar je naartoe wilt. ’Van leerling naar uitstroom. En als Kelvin vertelt over hoe het momenteel gaat, glundert hij: ‘Ik ga in februari waarschijnlijk stoppen met mijn jobcoaching want ik werk nu voldoende zelfstandig. Ik ben dit jaar van plan om de opleiding BAS, bedieningsassistent van het SVH te volgen en de module sociale hygiëne te halen. Daar heb ik met Monique ook een plan voor gemaakt. Ik ben echt trots op wat ik bereikt hebt en voel mij helemaal op mijn plek bij Pannenkoe. Ik krijg vaak complimenten en mensen hebben wel eens gevraagd of ik de eigenaar was. Dat is toch een teken dat ik het goed doe en de gasten tevreden zijn over mijn werk en service!’

Coffee to go

Het dagelijkse wandelingetje door onze mooie binnenstad is nog fijner met een koffie to go onderweg…. stop even bij ons!

Naast een heerlijk kopje koffie hebben wij ook nog broodjes en gebak om mee te nemen.

Koffie verkrijgbaar van ma t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

Strikjes op je mouwen

Op woensdagavond 15 juli van 19:30 tot 21:30, zal de eerste inspiratieavond plaatsvinden in Den Witten Haen, een prachtige locatie in het historische centrum van Dordrecht. Deze locatie heeft zowel prachtige stijlkamers, een restaurant dat omgetoverd kan worden tot dansvloer en een heerlijke binnentuin!
Op deze locatie zullen diverse lokale/ regionale leveranciers aanwezig zijn om jullie te informeren over de diensten die ze kunnen leveren om jullie dag nóg mooier te maken!

Geniet van de voorbereiding van jullie bruiloft.
Neem een glaasje bubbels en laat je inspireren op deze mooie avond!

Omdat er maar een beperkt aantal bruidsparen per avond naar binnen mogen, zijn deze avonden op inschrijving en mogen er 2 personen per inschrijving naar binnen.
Er wordt een toelage gerekend van 7,50 euro per persoon.

♡ Ga naar:
www.strikjesopjemouwen.nl

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

Weer open!

Zooo! Na een weekje proefdraaien zijn wij er klaar voor. Wij mogen jullie weer verwelkomen vanaf dinsdag 2 juni.

Wij zijn geopend van maandag t/m woensdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en van donderdag t/m zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur.

Reserveren kan via 078-6112050 of via denwittenhaen@philadelphia.nl

Ook onze vergaderzalen zijn corona-proof.

Hopelijk tot snel!

NIEUW E-MAIL ADRES

Wij hebben vanaf vandaag een nieuw e-mailadres: denwittenhaen@philadelphia.nl

Het oude e-mailadres info@denwittenhaen.nl werkt NIET meer!!

Bedieningsassistent examen

Vandaag zijn Max, Sebastiaan & Dennis geslaagd voor het examen Bediening afgenomen door Jacques! Op onze locatie geven wij bedieningslessen en keukenlessen. Dit om ze voor te bereiden op de echte horeca. Zij volgen hierin klassikaal de lessen en moeten ook zelfstandig opdrachten maken en huiswerk maken. Wij zijn super trots op de heren.

De volgende kandidaten staan al te popelen om te beginnen met de nieuwe lessen voor aankomend jaar. Succes dit jaar.

The Lion king

Wij zijn tijdens ons jaarlijkse uitje naar de Lion king film geweest. De cliënten mochten kiezen of ze de film in 3D konden kijken of gewoon de normale versie.

Kinepolis Dordrecht had speciaal voor ons de film verlengd zodat wij deze nog konden bekijken. Wij zijn hen ook erg dankbaar.